شرکت جاوید رنگ پویا - مشتری گروه فنی مهندسی ایده

خدمات رنگ پودری

خدمات رنگ پودری

شرکت جاوید رنگ پویا - مشتری گروه فنی مهندسی ایده

پوشش‌دهی با رنگ پودری نوعی فرایند پوشش دهی است، در ادامه این مطلب به “معرفی خدمات رنگ پودری” می پردازیم که در ان پودر پلیمری با روشی به سطح جسم پاشیده می‌شود و سپس جسم از کوره عبور می‌کند تا در اثر حرارت، ذرات پودری ذوب شوند و روی سطح جسم یک پوشش سخت، بادوام و غیرقابل انحلال به وجود بیاورند.
بنابراین آنچه که در این فرایند قابل توجه است ایجاد پودر و ترکیب آن، آماده‌سازی سطح پیش از پوشش‌دهی، روش پاشش پودر بر روی سطح جسم برای ایجاد ضخامت لازم و پخت می‌باشد.

 تفاوت عمده‌ای که پوشش‌دهی با پودر با رنگ‌های مایع مرسوم دارد، آن است که در این فرایند نیازی به حلال برای نگه داشتن چسب و ماده پر کن در محلول سوسپانسیون وجود ندارد.این پوشش بسیار سخت‌تر و بادوام‌تر از رنگ‌های معمولی است.

 پودرهایی که استفاده می‌شوند می‌توانند ترموست یا ترموپلاستیک باشند و پوشش دهی عموماً با باردار کردن ذرات یعنی روش الکترواستاتیکی صورت می‌گیرد. این نوع پوشش دهی بیشتر برای سطوح فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند لوازم خانگی، قطعات خودرو و دوچرخه و غیره. 

استفاده از فناوری‌های نوین  برای ایجاد پوشش پودری بر روی سطوح دیگر مانند MDF، شرایط لازم را فراهم کرده‌اند.

مزایا و خواص استفاده از خدمات رنگ پودری

 از جمله مزیت‌های رنگ پودری و الکترواستاتیک نسبت به رنگ‌های سنتیِ مایع (پایه حلال) این است که در رنگ پودری نیازی به حلال نیست، رنگ پودری آلودگی کمتری ایجاد می‌کند و دوام بیشتری دارد.

البته باید در نظر داشت که در رنگ‌های پایه حلال استفاده از سیستم تصفیه و بازیافت و همچنین تهویه هوا ضروری است.

 رعایت موارد ذکر شده به این دلیل است که بشود ترکیبات آلی فرار را کنترل کرد. درصورتی‌که هنگام استفاده از رنگ‌های پودری چنین محدودیت‌هایی وجود ندارد.(شرایط و نیاز های متفاوتی حین فرآیند وجود دارد.)
از جمله مزایای دیگر رنگ پودری الکترواستاتیک این است که سطح ایجادشده براق خواهد بود و پوشش رنگی نسبت به رنگ‌هایی که پایه حلال هستند، سه برابر مقاوم‌تر است.

 اگر بخواهیم بگوییم که مزیت دیگر رنگ پودری چیست باید به این نکته اشاره کرد که این نوع از رنگ تاثیر‌پذیر از شرایط محیطی نیستند؛ درواقع شرایط آب‌وهوا مثل رطوبت و دما بر روی رنگ پودری موثر نیست، روان نخواهد شد و سطح آن اصطلاحاً پوست پرتقالی نمی‌شود.

 در رنگ آمیزی با رنگ های مایع کیفیت کار نقاش هم در رنگ‌های پایه حلال اثرگذار است درحالی‌که رنگ پودری از طریق باردار شدن به سطح می‌چسبد و این عامل دیگر وابستگی به شرایط آب و هوایی یا عامل انسانی ندارد. 

مزیت دیگر رنگ‌ پودری علاوه بر صرفه اقتصادی این است که به دلیل عدم نیاز به حلال با محیط‌زیست نیز سازگارتر است .

مراحل تولید رنگ پودری

روش متداول برای ساخت رنگ‏‌های پودری، روش اختلاط مذاب مواد اولیه مورد استفاده در اكسترودر می‏باشد كه پس از آن به ذرات ریز تبدیل می‏شوند.

 هشت مرحله مشخص برای روش ساخت معمولی (اختلاط مذاب) وجود دارد:(البته هر شرکت تولیدی با توجه به سفارش مشتری ، کاربرد رنگ و … این مراحل را تغییر و سفارشی سازی می کند و در اینجا به صورت کلی بیان شده است)

وزن كردن مواد اولیه

پیش اختلاط (Premix)

اكستروژن

سرد نمودن و خرد نمودن

آسیاب و كنترل اندازه ذرات

فیلتر نمودن (الك كردن)

هموژنه كردن یا اختلاط خشك (Dry Blending)

بسته‌‏بندی

تمامی مراحل فوق مهم است ولی سه فرایند كلیدی پیش اختلاط، اكستروژن و آسیاب، از مراحل اصلی تولید رنگ پودری می‌‏باشند.

رنگ پودری حلال ندارد و فرمولاسیون کلی رنگ پودری شامل رزین، عامل سخت‏‌کننده، پیگمنت رنگی، مواد افزودنی و پرکننده‏‌های مختلف می‌‏باشد. 

سطح قطع‌ه‏ای که قصد رنگ ‏آمیزی با رنگ پودری را بر روی آن دارید ابتدا زیر‏سازی و آماده‏‌سازی می‌‏شود (چربی‏‌گیری، سند بلاست، فسفاته ویا کروماته) سپس باردارشدن ذرات پودر و هوا به وسیله ایجاد ولتاژ بالا توسط دستگاه رنگپاش رنگ پودری صورت می‏پذیرد، در مرحله بعدی قطعه به کوره پخت منتقل می‏گردد و در این مرحله رنگ پودری ذوب شده و با انجام فعل و انفعالات شیمیایی عملیات پخت صورت می‏گیرد.

برچسب ها: بدون برچسب

دیدگاه ها بسته شده اند.